Треньорът на Монтана Атанас Атанасов беше крайно разочарован от поражението на тима с 1:3 като домакин на Нефтохимик в първа среща от баражите за оцеляване в Първа лига. Специалистът не спести критики най-вече към чужденците в тима, които, според него, са много под нивото на българите.

“Много негативен резултат. Разочароващо е с три изритани топки да получихме три гола. Недопустимо е за футболисти чужденци. Вратарят също има голяма вина за първия гол - трябваше да излезе по-рано. Тези чужденци нашите… има десет пъти по-добри българи от тях. Не са виновни само те. Представянето ни като цяло бе безобразно. Нямаме никакъв избор това е групата ни. Докато има мачове има шансове. Сега са доста по-малки, но все пак има още два плейофа”, каза Атанасов.

Той коментира информациите, според които Монтана е обект на разследване за манипулирани двубои: "При всички положения тази информация повлия на футболистите. Ако има манипулация на този мач, трябва да се вземат много сериозни мерки, за да бъде изкоренен този тумор. За мен това е тумор, който е част от българския футбол. С футболистите какво да говорим. За мен ми е под достойнството да говоря за това нещо. След като има някаква информация от УЕФА, не вярвам клуб, който държи на себе си някой да си помисли да прави подобно нещо. Нека всеки сам си понесе отговорността. Нямам информация кои са разпитвани. От футболистите никой не е разпитван. Нямам такава информация“.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига