Капитанът на юношеския отбор на Монтана до 17 години Цвети Неделчев заминава за Англия. Футболистът ще премине двуседмични тестове в Чарлтън, включително с участие в официални мачове, каквото английската система допуска, информира "Проспорт".

Споразумението бе постигнато в Лондон между мениджъра Петьо Костадинов - Полковника и директора на Академията на Чарлтън Стив Айвъри.

Централният защитник Цвети Неделчев навърши 17 години преди два дни и се подготвя под ръководството на младия наставник Ивелин Петков. 25-годишният Петков мина обучение в академията на Ливърпул през октомври миналата година.

Неделчев е от Лом и в подготвителните групи е играл за отбора на Мария Луиза, а от 2012 година е в Монтана. Силен физически, с основен ляв крак.

Точният период за тестовете ще бъде уточнен между Чарлтън, българския агент и Монтана, но за да бъде отлично подготвен за динамиката на Англия българският играч, вероятният период е втората половина на март, дори със застъпване на април.

Интересът на Чарлтън вече не е дискусионен и е финален етап от размяната на информация за развитието на младия български състезател.