Монтана победи с 2:1 елитния гръцки Ксанти в последната си контролна среща преди началото на новия сезон в Първа лига. Двубоят се състоя на централния терен в Правец. И двата гола за успеха вкара бразилският полузащитник Маркиньос, който това лято премина на "Огоста" от Пирин (Благоевград).

Заради голямата жега двубоят на два пъти беше прекъсван, за да може футболистите да пият вода. В 21-ата минута Даниел Генов получи отлична възможност да изпълни пряк свободен удар пред границата на наказателното поле, но стреля в стената. Самият Генов бе спънат в 62-ата минута на 30 метра от вратата на гръцкия тим. Зад топката застана Маркиньос, който с топовен изстрел изпрати топката във вратата - 1:0 за Монтана.

Ксанти изравни в 74-ата минута след атака отдясно и удар в далечния ъгъл на вратаря Христо Иванов. За удар без топка на противников състезател дошлият на проби в последния момент португалски нападател Камара бе изгонен с директен червен картон само 5 минути след като влезе като резерва на Атанас Илиев. В последната минута на редовното време Маркиньос бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и майсторски преодоля стража на гръцкия тим, донасяйки победата на Монтана.

Това е четвърти успех за тима на Стевица Кузмановски в летните контроли.

На старта на новото първенство Монтана гостува на Левски - следващата неделя от 19:00 часа.

Съставът Монтана: 1.Христо Иванов, 23.Гийерме да Соуса-Шоко, 3.Иван Михов, 13.Раиф Мурадов, 6.Тихомир Трифонов, 8.Георги Коруджиев (72-Николай Чипев), 7.Даниел Генов (83-Иван Иванов), 16.Маркос Маркиньос, 9.Атанас Илиев (78-Камара-83-Костадин Дяков), 22.Сергей Георгиев (78-Фернандо да Силва), 10.Петър Атанасов (72-Андреас Васев)

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа