Шампионът Лудогорец записа нов успех в контролите си на австрийска земя. Играчите на Георги Дерменджиев се наложиха с 2:0 срещу четвъртия в израелското първенство Макаби (Хайфа).

Новото попълнение Густаво Кампаняро откри в 8-ата минута с първото си попадение за Лудогорец, след което румънският национал Андрей Препелица удвои в 32-ата.

Още в началото на двубоя Клаудиу Кешеру изпълни много добре пряк свободен удар от около 25 метра, но стражът на Макаби спаси. Малко по-късно Венцислав Керчев задържа нападател на израелците в наказателното поле на Лудогорец и съдията отсъди дузпа, която беше майсторски спасена от канадския страж на българския шампион Милан Борян.

В 7-ата минута Кампаняро пропусна да се разпише. Секунди след това бразилецът получи перфектно центриране отдясно и с глава матира Левита - 1:0. В 26-ата минута най-активният в редиците на Лудогорец Върджил Мисиджан стреля добре, но на сантиметри от целта.

В 32-ата минута избраниците на Георги Дерменджиев направиха 2:0. Кешеру подаде на колегата си в румънския национален отбор Андрей Препелица, който отбеляза.

След това нападателят на Макаби Никита Рукавитця пропусна да намали, а в началото на втората част Сисиньо направи страхотен пробив отдясно, но опитът му да прехвърли Левита не се получи. До края не се случи нищо запомнящо се и Лудогорец спечели с 2:0.

Утре от 19:00 часа е последната проверка на "орлите" от лагера в Австрия. Тимът на Георги Дерменджиев се изправя срещу шампиона на Украйна Динамо (Киев).

ЛУДОГОРЕЦ - МАКАБИ (Хайфа) 2:0
1:0 Густаво Кампаняро (8), 2:0 Андрей Препелица (32)

ЛУДОГОРЕЦ: Милан Борян, Сисиньо, Георги Терзиев, Венцислав Керчев, Витиня, Абел Анисе, Андрей Препелица, Густаво Кампаняро, Върджил Мисиджан, Жуниор Кишада, Клаудиу Кешеру
Треньор: Георги Дерменджиев

 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа