Лудогорец поднови договора на един от основните си футболисти през този сезон. Става въпрос за полузащитника Анисе Абел. Мадагаскарецът бе обвързан с "орлите" до края на настоящата кампания, но преди дни двете страни са си стиснали ръцете за удължаване на контракта с още две години. Това означава, че бившият играч на Черноморец, ЦСКА и Ботев (Пловдив) ще остане в Разград до юни 2019 година, съобщава "Тема спорт". С този ход ръководството на „зелените” ликвидира възможнocттa халфът да подпише предварителен договор с друг клуб през януари и да си тръгне като свободен агент през лятото.

След силните изяви на Анисе срещу Цървена звезда (4:2) на "Мала Маракана" авторитетното френско издание "Екип" разкри, че елитните Монпелие, Тулуза и Бастия проявяват интерес към него.

Полузащитникът пристигна в Лудогорец през лятото на 2014 година от Ботев (Пд), като за правата му бе платена сериозна сума. До момента той е изиграл 58 мача във всички турнири и има 5 гола.

26-годишният Анисе призна пред медиите във Франция, че би разгледал оферта за завръщане в страната, дори да е от отбор, който не участва в европейските турнири. "Ако френски клуб има реален интерес към мен и постигне разбирателство с моя клуб, вратата за трансфер не е затворена. Аз съм вече пет години в България и мисля, че една промяна би била добра за мен. Радвам се, че в момента имам възможност отново да се изявявам в групите на Шампионската лига с Лудогорец, както и преди две години. Честно казано, не мисля толкова много за Франция. Тръгнах си от страната, когато бях на 21 години и вече обърнах страницата. В България имам възможност да играя и живея добре, а клубът ми прави всичко за мен. Обвързан съм с договор с Лудогорец до 2019 година и нямам причина да се оплаквам", коментира Анисе пред 20minutes.fr.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа