Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев разкри изключително висока цел за тима още този сезон в турнира Лига Европа, след като българският шампион вече си осигури място на 1/16-финалите в турнира. „Орлите” от Разград стигнаха до 2:2 срещу ПСЖ на „Парк де Пренс” в Париж в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига и завършиха трети в група „А”. След този мач стана ясно, че босът на отбора Кирил Домусчиев е поставил като цел достигане до 1/4-финалите, за да бъде подобрено най-доброто постижение на тима в надпреварата. Наставникът Георги Дерменджиев обаче е още по-амбициран и иска Лудогорец да е 1/2-финалист в турнира.

"Домусчиев много обича футболистите, те са като негови синове. Поздрави ги. При нас целите идват една след друга, сега имаме мачове за първенство. Сега ще чакаме жребия за Лига Европа в понеделник и ще си изготвим програмата. Това е, трябва да завършим добре първенството, след което имаме подготовка, за която всичко е установено и ще играем първи мач в Лига Европа. Още в съблекалнята каза, че трябва да надминем предишното участие в Лига Европа. Не обичам да гадая, имаме го като цел и ще направим всичко възможно да ги постигнем. Моята цел е, ако може и по-далеч от 1/4-финал да стигнем”, сподели Дерменджиев пред „Диема Спорт”.

„Винаги трябва да има цел, да има посока. Лига Европа е по-различна от Шампионската лига, но ние вече сме играли там и ще направим максималното, за да стигнем далеч. Изброените отбори като съперници в Лига Европа са под нивото и на Арсенал, и на ПСЖ, така че как да се страхуваме от тях. Виждате, че вече имаме кураж и смелост да излезем срещу такива отбори и да играем футбол на високо интелектуално ниво. Лудогорец има доста силни мачове в Европа. Когато влезеш в групите на Шампионската лига и играеш с колоси, напрежението не е толкова голямо, колкото в плейофите. Там е много по-голям залогът."

"Подготовката е предвидена, никога не сме делили задачите си. Лига Европа е важна за нас, първенството също, както и Купата. Ще направим една добра подготовка. За тези месеци програмата ни беше страшно натоварена, но вече имаме опит и ще се справим с тях. Всеки един мач за нас е урок. Ние вече сме го минали този път веднъж, още тогава сме анализирали обстойно къде сме сбъркали и какъв е верният път. Ние се учим и от загубите, затова играем смело на чужд терен срещу такива грандове", каза още треньорът.

"Това е много важно за нас, защото видяхте в квалификациите какъв имахме със Звезда, когато елиминирахме отбор с 50 хиляди души подкрепа. Тези мачове, както и с Виктория Пилзен, бяха на база рутината. В груповата фаза момчетата се учиха, ръководството също, а и аз като треньор. Дори от мача с Арсенал, който беше негативен като резултат, но не и като игра, взехме необходимите поуки и виждате, че не повтаряме грешките и в другите мачове. За мен много голяма гордост и чест е да се срещна с такива треньори като Унай Емери. Имал съм възможността, докато беше треньор на Валенсия, да имам пълен достъп до него. Арсен Венгер също беше чест да го срещна. От тях винаги има какво да се научи. Ние сме имали с Емери други контакти, той се сети, че аз съм имал пребиваване при него."

"Не е мачът със Звезда, който беше ключов, но беше един от тях. Като почна сезонът, момчетата бяха малко неуверени, защото знаете какво се случи миналия сезон. Тази увереност и самочувствие се върнаха и постигнахме крайната цел", шродължи Дерменджиев и се върна отново на мача с ПСЖ и изказаната благодарност от страна на Арсенал.

„За нас беше много важен мач и ние сме горди с това, че си постигнахме всичко сами, а не да разчитаме на другия двубой между Базел и Арсенал. Още е рано да говорим за равносметки и анализи, още сме под емоция. Но като полусезон, това е най-силният полусезон на Лудогорец от създаването му. Водим в първенството с 9 точки, постигнахме класиране в груповата фаза на евротурнирите. Това, което направихме след мача с ПСЖ е да сме първият български отбор, който излиза от групите на Шампионската лига. Като клуб, дори и като българин, се чувствам горд от всичко. За да изкажат Арсенал такива благодарности, значи си заслужава. Те знаят какво е ПСЖ, видяха какъв мач изиграхме. Изключително съм доволен, че ние сами успяхме да си извоюваме тази позиция. Те играят за себе си, ние също и не сме разчитали на тях", завърши наставникът на шампионите.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА 
ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА