Лудогорец направи 0:0 с втория в Словакия - Слован (Братислава) в контролна среща, играна в турския курорт Белек. Това бе второ поредно нулево равенство за "орлите", които само преди няколко дни завършиха при същия резултат срещу Зборьовка (Бърно).

Треньорът на разградчани Георги Дерменджиев заложи в стартовия състав на играчи, които получават по рядко шансове за изява.

Първата част на двубоя беше сравнително скучно и липсваха атрактивни моменти. Първата добра ситуация за гол дойде в 23-ата минута, когато Брайън Ангуло пробва изстрел от дистанция, но топката излезе в аут. Минути по-късно отново колумбийският защитник беше близо до попадение, но нямаше късмет при изпъленение на изпълнение на пряк свободен удар.

В 32-ата минута груба грешка на Витиня доведе до остро центриране, което беше засечено от играч на Слован, но Милан Борян се намеси решително и спаси. В самия край на първото полувреме Цветелин Чунчуков се озова на добра позиция, но реши вместо да стреля, да подава към Михаил Александров и сбърка.

В средата на второто полувреме Александров изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, след който топката се отби в лявата греда на вратата на Слован. До края на двубоя двата отбора трудно стигаха до голови ситуации и логично срещата завърши при нулево равенство.

Следващата проверка на Лудогорец е утре /7 февруари/ срещу редовния участник в Шампионска лига БАТЕ (Борисов)

ЛУДОГОРЕЦ - СЛОВАН (Братислава) 0:0

Лудогорец: Борян, Витиня, Терзиев, Марем, Ангуло, Анисе, Саша, Лукоки, М. Александров, Д. Александров, Чунчуков (Керчев)
Треньор: Г. Дерменджиев