Лудогорец постигна изключително престижна победа по време на лагера в Турция. "Орлите" надвиха с 2:1 беларуския шампион БАТЕ (Борисов) в контрола, която се игра на "Титаник". В герой за разградчани се превърна бразилският нападател Жуниор Кишада, който реализира и двата гола за българския шампион.

Началните минути да срещата бяха сравнително равностойни. Първата опасност в мача дойде в 15-ата минута, когато Иванич шутира от дистанция, но Ренан улови. Само пет минути по-късно "орлите" излязоха напред в резултата. Кишада се възползва от грешка на противников футболист, напредна на скорост, майсторски финтира бранител и със силен диагонален удар намери долния ляв ъгъл на Щербицки за 1:0. Само 120 секунди по-късно новото попълнение на родния шампион Жоао Пауло беше близо до гола, но не съумя да преодолее стража на БАТЕ.

До края на първата част Лудогорец владееше инициативата, но вместо да си осигури по-комфортна преднина, допусна изравнително попадение. Риос стреля силно от пряк свободен удар и прати топката в българската врата.

В началото на второто полувреме играта се водеше предимно в центъра на терена, като двата тима трудно стигаха до интересни положения. При първото такова Жуниор Кишада реализира втория си гол в мача. Бразилският нападател излезе сам срещу вратаря Щербецки и технично го прехвърли - 2:1 за Лудогорец.

До края на срещата "орлите" създадоха няколко добри възможности за гол, които обаче бяха пропилени. В крайна сметка попадения не паднаха и Лудогорец се поздрави с успех над БАТЕ. След последния съдийски прехвърчаха искри между футболисти на двата тима, но до сериозни инциденти не се стигна.

Следващата проверка на българския участник в Лига Европа е утре, когато се изправя срещу Марибор. Двубоят е с начален час 15:00.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига