Българският първенец Лупдогорец ще бъде поставен през целия си път към груповата фаза в Шампионската лига за следващия сезон. Това стана факт, след като Славия (Прага) стана шампион на Чехия. Така бе изпълнено единственото условие Виктория (Пилзен) да не е първенец на страната си, за да може тимът от Разград да бъде поставен във втория, третия квалификационен кръг и в плейофите.

В последния кръг на чешкото първенство Виктория (Пилзен) победи Височина Ихлава с 2:0 и се надяваше, че така ще заличи пасива си от две точки спрямо лидера Славия (Прага), който обаче разби у дома Збройовка (Бърно) с 4:0 и грабна титлата.

Досега само един български представител е бил поставен от началото до края на участието си в пресявките по пътя към групите в най-престижния европейски клубен турнир - Левски през сезон 2006/2007.  

Сега Лудогорец ще има възможност да влезе за трети път в групите. „Орлите” ще бъдат поставени в евентуалните плейофи и ще избегнат Олимпиакос, Селтик, Ред Бул Залцбург и ФК Копенхаген.

Евентуални съперници на българския шампион, ако стигне до плейофите за влизане в групите, ще бъдат БАТЕ (Борисов), АПОЕЛ (Никозия), Марибор, Карабах Агдам и евентуално Легия (Варшава).

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига