Лудогорец приема ПСЖ в сряда (28 септември) от 21:45 часа в мач от група "А" на Шампионската лига. Двубоят е на Националния стадион "Васил Левски". Парижани пристигат днес около 14:00 часа в София, а по-късно е тренировката и пресконференцията им. Също днес занимание ще проведат разградчани.

Собственикът на клуба Кирил Домусчиев даде интервю пред БТВ преди срещата.

"Аз очаквам да се представим добре. Като отбор и като клуб. Има положителна емоция, която виждам не само в мен, а и в колегите от ръководството. Ние сме горди с това, което направихме. В рамките на три години докарахме два пъти Шампионска лига в България - турнира на богатите. Докарахме Реал Мадрид, ПСЖ, Арсенал - едни от най-богатите клубове с бюджет над 500 милиона евро. Това е постижение за нас. Считам, че имаме и отбор, който може да се представи достойно и да вземе нещо от тези мачове. Нямам търпение да чуя първия съдийски сигнал", каза Домусчиев.

"Отборът е доста опитен, имаме играчи, които вече играха в  Шампионската лига. Имат необходимия опит и съответно нужната класа. Отборът е подсилен с доста добри футболисти и нивото е доста по-високо от онзи отбор, който беше преди две години. Имаме класата и рутината, за да постигнем нещо по-голямо спрямо предишното ни участие. Да се надявам, че ще изляза прав. В първия мач пропуснахме възможност да победим Базел. Ако не беше грешката, след която дойде техният гол, не се виждаше как ще ни отбележат. За съжаление футболът е игра и на грешки, а и трябва малко шанс", допълни още бизнесменът.

На въпрос, много ли нерви хвърлихте заради изравнителния гол, Домусчиев отговори: "Аз бях доволен от играта на момчетата. Не винаги имаш шанса да спечелиш, но това не значи, че не си играл достойно."

Той говори и за сравнението между двете участия на тима в групите на турнира: "Тогава беше за първи път и веднага играеш срещу Реал Мадрид, Ливърпул - големи имена. Сега сме по-спокойни, по-балансирани в поведението си. Сега гледаме да си свършим максимално добре работата."

На въпрос, има ли ясно поставена цел в груповата фаза, собственикът коментира: "Ние не сме им казали - задължително трябва да сте втори, първи или трети. На всеки му е ясно, че трябва да трупаме точки, че сме добър отбор. Някои път на шега казвам, че минимумът е второто място...В крайна сметка човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Целта е да трупаме точки и ще видим докъде ще ни доведат.".

На въпрос, как се почувствахте при подкрепата на феновете при гостуванията в Белград и Пилзен, Домусчиев отговори: "Ще ви дам пример за мача с Арсенал в Лондон. Всички билети са продадени. Това са фенове, които ни следваха на мачовете в Шампионската лига, в Лига Европа - помните каква подкрепа беше на "Местая" срещу Валенсия. Това са фенове на Лудсогорец, които ще видите с шалчета и зелени фланелки. Тези 3000 души за мача с Арсенал идват заради Лудогорец, което мен ме радва. Това са хора, които не ходят да гледат Реал Мадрид или Арсенал, а за да гледат Лудогорец. И няма значение колко са те на стадиона, но са наши фенове."

"За мен най-голямата радост ще е, ако тези хора, които ще ни продкрепят, си тръгнат щастливи след мача. Щастливи от играта на Лудогоец и емоцията, която ще им предложим."