Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев беше категоричен, че тимът му не е подценил Дунав, въпреки изненадващия резултат 2:2 на „Лудогорец Арена“. Наставникът на шампионите защити Петър Хубчев, призовавайки всички да уважават решенията на националния селекционер. 

„С Дунав правим атрактивни мачове. Изпуснахме един куп положения, но във футбола се гледа резултатът. Резултатът е такъв, защото не си вкарахме положенията. Направихме грешки, от които футболистите на Дунав се възползваха“, коментира пред Диема Спорт Георги Дерменджиев.

„Това са футболистите, с които разполагам. Вярвам и разчитам на тях. Винаги може да се допусне гол. Ние за около 20 минути имахме четири или пет ситуации. Не е имало подценяване. Имаше един момент, в който се наруши организацията на отбора ни и трябва да говорим за това, а не за подценяване. Имаше моменти, в които атакуваме с четирима играчи, които търсят топката, и когато я губехме, трудно се прибираха. Затова бяха и моите указания“, каза наставникът. 

Той коментира и факта, че Марселиньо не е повикан в националния тим. „Дяков ще отсъства три седмици. Трябва да уважаваме решенията на Хубчев. Той е национален селекционер. Постоянно коментираме, някой се обаждал от някъде, викал тоя, викал оня. Трябва да уважаваме националния селекционер“, допълни треньорът на Лудогорец.

„Има много време до мача с ЦСКА. Изиграхме много срещи, подготовката беше напрегната. След като се съберем отново след паузата ще започнем да мислим за мача с ЦСКА. Ще имаме учебна игра в паузата. Имаме класни играчи. Всеки влиза и дава това, на което е способен. Осем месеца играхме в цикъл сряда - събота и сме свикнали. Този формат на шампионата е труден, защото има десет плейофни мача“, завърши Дерменджиев.

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)

Всичко за Първа лига