Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира равенството 1:1 с ЦСКА на стадион "Българска армия". "Един мач на единоборства без кой знае какви футболни достойнства. Бяхме много мотивирани и искахме да победим, но в крайна сметка резултатът е равен. Затрудниха ни с твърдите влизания, с нищо друго не ни затрудниха", каза пред Диема Спорт 2 Дерменджиев.

Той не пожела да коментира съдията Стефан Апостолов. Новият депутат от ГЕРБ отсъди дузпа за нарушение, което беше извън наказателното поле, но специалистът не пожела да го обвини. "Най-вече искам нещата да се решават на терена и за това апелирах преди мача. Двата отбора могат да играят много по-добър футбол", сподели още Дерменджиев.

"Имаме доста футболисти, които са класа, щом са тук. Дяков е водеща фигура и ни липсва, но той е на път да се възстанови. Но и останалите, които играха, се представиха много добре. И Густаво Кампаняро, и Анисе... всички изпълниха това, което трябва да се получи. Опитваме се да държим топката, така че всичко се нарежда, Кампаняро започва да се аклиматизира", каза спецът.

"Комфортът ни на върха е голям, но има и друго. Ние играем 16 мача повече от ЦСКА, това си е един полусезон. Така че не мога да се сърдя на футболистите за формата им сега. Видяхте, че вдигнаха оборотите след гола. За вас може да е сензационно Лудогорец да не бие три мача, но за мен е нормално", заяви треньорът. 

"Естествено, че дубъл е целта ни, винаги са високи очакванията ни. Искаме титла и купа и искаме да се подготвим добре да атакуваме влизане в групите на Шампионската лига. Психологическа е умората при нас, не физическа. Имахме отговорни мачове, а сега се вижда краят, комфортът е налице, мотивацията се понижава, искат да печелят със 70-80%", обясни Дерменджиев.

"Не съм се съобразявал с мениджъри, за да го пусна на върха на атаката Кафу. Лично аз съм решил така заради скоростта му. То в края на първенството е така, говори се за трансфери. Аз съм учуден и се съмнявам в България да гледат мениджъри. Не мисля, че е вярно това, но може и да бъркам аз. Може би сте прав, че Кафу не е същият сега, но това опира до психологията. Не спираше да се говори, че го искат конкретни отбори с конкретни оферти. Това му влияе. Той е страхотно момче, много добър футболист, който още ще се развива и неминуемо е да му се отразят тези приказки. Той е отборен футболист, но няма как да няма отражение това", завърши Дерменджиев.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига