Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана доволен отуспеха с 3:0 над грузинския шампион Динамо (Тбилиси), но призна, че футболистите му са допуснали доста грешки, които трябва да бъдат изчистени.

“Поредна контрола, в която победихме, но все още има много неща за коригиране. Добре е, че отборът победи, тъй като по такъв начин трупа самочувствие преди важните двубои от квалификациите в Шампионската лига. Динамо (Тбилиси) в никакъв случай не е отбор за подценяване. Шампион на Грузия, редовен участник в предварителните кръгове на най-силния комерсиален турнир. На този етап съм доволен от показаното, но съм наясно, че не сме функционално готови. Все още имаме много технически неща за доизчистваме. В никакъв случай не трябва да прибързваме с изводите след този успех. Теренът днес бе тежък, но не се знае във важните двубои през сезона дали няма да ни се наложи да играем при подобни условия”, коментира Дерменджиев след мача.

“При всички положения няма как да бъдем във върхова форма преди първите двубои в Шампионската лига. Ние обаче ще направим всичко възможно, за да бъдем в добро състояние, което да ни даде възможност да се поздравим с краен успех. Видяхте, че Козмин Моци се прибра и дори игра днес, но все още не знам какво е състоянието на Андрей Препелица и Клаудиу Кешеру. Сега ще ги видя в хотела и ще преценим заедно какво е физическото им състояние след Евро 2016, как се чувстват и как постепенно да ги включим в подготвителния цикъл и предстоящите контроли”, допълни още треньорът на Лудогорец.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2016