АНКЕТА: Как ще се представи Лугодорец срещу Копенхаген? 

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде пресконференция преди утрешния мач от 1/16-финалите на Лига Европа срещу ФК Копенхаген. Той изрази задоволство, че в отбора му няма контузени играчи. Наставникът на шампионите призна, че очаква голямо тактическо надлъгване в битката с датския тим.

„Подходът на всички треньори в едни такива мачове е еднакъв. Както те са ни разучили, така и ние сме направили същото. Гледали сме много мачове на ФК Копенхаген, дори от предишния сезон. Познавам развитието на треньора Солбакен. Съперникът е много добре организиран отбор и нашите футболисти това много добре го знаят. Очакваме една среща, която ще бъде много голямо тактическо надлъгване. Като говоря за среща имам предвид двата мача“, заяви Георги Дерменджиев.

„Всеки един резултат влиза в нашите планове. Важното е отборът да продължи напред. Прави се всичко възможно теренът да е в много добро състояние, за което благодаря на организаторите. Истина е, че датчаните са физически по-здрави от нас, но в края на мача ще видим кой се е нагласил по-добре към този терен“, анализира треньорът на Лудогорец.

„Натанаел отсъстваше в последните дни, но здравословно е добре. Нямаме контузени футболисти в момента. Това е много добре за нас. Успяхме подготвителния период да го завършим без контузии, а съставът утре ще стане ясен“, уточни 62-годишният специалист.

„Те са по-силови, ние сме по-техничен отбор, но няма да изменим на стила си. Солбакен е един много авторитетен треньор, който има много добра визитка. Той е човекът, който разви ФК Копенхаген и аз говоря с респект към него. Вече казах, че предстои тактическо надлъгване и в двата мача. Показахме, че независимо къде играем – дали в София или навън, нямаме притеснения. Футболистите имат сериозна рутина, за да играят както трябва и на чужд терен, т.е. в Копенхаген“, допълни наставниът на шампионите.

„Винаги един футболист, към когото има определена оферта, е разсеян. Ние обаче успяхме да разговаряме с тях и те разбраха, че трябва дори да направят още по-добро израстване“, завърши Дерменджиев.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА
Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка

Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига