Локомотив (Пловдив) допусна първо поражение в контролите в турския курорт Алания. "Черно-белите" отстъпиха с 0:1 на Слован (Братислава). Единственият гол в срещата падна в 80-aта минута след дузпа.

Двубоят между започна равностойно, като през първите 30 минути преобладаваше битката в центъра на терена. В 31-aта Мигел Луке стреля от дистанция, но ударът му бе спасен от вратаря на Слован. В 36-aта играчът на словаците Мишел Чет напредна и нанесе удар по посока вратата на Илко Пиргов, като шутът му се удари в напречната греда и излезе в аут. В края на полувремето Локомотив получи право да изпълни корнер от дясно на вратата на Слован. Димо Бакалов центрира, защитник на словаците изчисти към границата на наказателното поле, а там Мигел Луке стреля опасно, но над напречната греда.

В началото на второто полувреме защитник на Слован върна неразчетено топката към вратаря, но капитанът на Локомотив Мартин Камбуров бе изпреварен от стража преди да достигне до кълбото. В 57-ата минута Камбуров стреля от пряк свободен, но топката се отклони в стената. В 75-ата минута играч на Слован напредна в наказателното поле и нанесе удар, но той мина над вратата на Кацарев.

Три минути по-късно състезател на Слован бе съборен в наказателното поле от Кацарев. Съдията отсъди дузпа, а от бялата точка Милан Рунднич вкара за 0:1.

Следващата проверка на Локомотив е планирана за 3 февруари срещу Ростов.

Локомотив (Пловдив) (първо полувреме): Пиргов, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Траянов, Луке, Мартинович, Марчев, Бакалов, Кики

Локомотив (Пловдив) (второ полувреме): Кацарев, Петров, Тунчев, Котев, Везалов, Шоко, Йевтоски, Луке (60' Ияд Хамуд), Умарбаев, Мартинович, Камбуров

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига