Пред сериозен трус е Детско-юношеската школа на Локомотив (Пловдив). Четирима треньори са подали молби за напускане, твърди "Марица". Тоеа са Евгени Хаджиев, доскорошният шеф на академията Петър Пашев, треньорът на вратарите Васко Камбуров и Христо Телкийски.

Майки и бащи на футболисти се изказаха в подкрепа на Хаджиев с писмо.

"Искаме да изкажем огромните си благодарности към треньора Евгени Хаджиев, който единствен даде шанс на нашите деца да играят. За жалост обаче, това му донесе страшно много упреци и негативни емоции. До нас достигнаха слухове, че Евгени Хаджиев вече не е част от Локомотив (Пловдив). Какви са точните причини за неговото напускане, за нас са безизвестни, но сме напълно убедени, че не е направено нищо в посока, този треньор да остане на Лаута", се казва в писмото.

Най-шокиращо е желанието на Телкийски, който води считаният за най-перспективен набор в школата - 2000. Под негово ръководство миналата година възпитаниците му станаха втори в страната.

До решението на тримата се е стигнало след среща с президента на клуба Христо Крушарски в четвъртък.Те са попитали кога ще им бъдат изплатени заплатите и внесени осигуровките. След разговора на висок тон, карето е внесло в деловодството молби за напускане.