Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Чавдар Цветков анализира старта на полусезона за "смърфовете" срещу Верея. Мачът от 20-ия кръг на Първа лига е днес от 17:30 часа на "Трейс Арена".

"Направихме добра подготовка в Турция. Но едно е в контролите, а съвсем друго в официалните мачове. Хубаво е да тръгнем с победа за самочувствие, но и съперникът мисли и иска същото. Верея не е лош отбор. Смятам, че нашият отбор е по-класният. Надявам се на три точки. Няма как да ги подценим. Като изключим Лудогорец, в България всеки може да бие всеки. Ние не смятаме, че сме нещо по-голямо. Верея има млад и амбициозен треньор, играят добре. Резултатите им го доказват. У дома загубиха само от Левски и Лудогорец. Чака ни тежък двубой с Верея. Много важно е да тръгнем с успех. Лесен мач в България няма", коментира Цветков пред "Тема спорт".

Относно подсилването на тима, той каза: "Каква селекция?! Ние си запазваме отбора от миналата година. Напуснал е само Райнов, който в последните мачове при Ераносян не играеше. Продължаваме си с този отбор, който беше. Смятам, че сме подготвени добре за пролетта. Има още много мачове. Апетитът идва с яденето. Нека първо се класираме в първата шестица, защото виждате разликата колко е малка - една-две точки, и колко отбора се борят. Дунав не трябва да се отписва. Берое започна силно. Никой не е абониран за място в Топ 6, като изключим Лудогорец. Видяхте и при Левски за какво става въпрос. Още е рано да правим прогнози и сметки. Играем мач за мач."

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига