Локомотив (Горна Оряховица) победи с 2:0 Ботев (Гълъбово) в последната си контрола преди старта на първенството в Първа лига. Головете отбелязаха Красен Трифонов и Венцислав Керчев, за когото БЛИЦ СПОРТ първи съобщи преди дни, че е преотстъпен на "железничарите" от шампиона Лудогорец.  

Преди началото на мача се състоя представянето на отбора на домакините пред феновете им. През първото полувреме пропуски за Локомотив направиха Янаки Смирнов, Георги Каранейчев и Тихомир Кънев. Гостите от Гълъбово също имаха шанс за гол, но Стефано Кунчев при една ситуация се изяви на висота и запази мрежата си.

Натискът на домакините продължи след почивката и попадението във вратата на Ботев не закъсня. В 61-ата минута Милен Желев подаде към влизащия на скорост Красен Трифонов. Без да се колебае капитанът стреля в движение и откри резултата - 1:0.

Последваха поредица пропуски, като особено се отличи в това отношение Виктор Шишков. В края на срещата той имаше поне три перфектни възможности сам срещу вратаря на Ботев (Гълъбово), но така и не намери верния път към гола.

Натискът на "железничарите" все пак се увенча с успех в последните секунди на срещата, когато Венци Керчев се разписа за 2:0.

Съставът на Локомотив (Горна Оряховица): Кунчев, Желев, Кавдански, Керчев, Атанасов, Апостолов, Мечев, Кънев, Каранейчев, Смирнов, Трифонов
През втората част влязоха Банков, Фиданин, Савов, Дичев, Узунов, Байдаков, Генчев, Балъков.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа