Локомотив (Горна Оряховица) стартира зимна подготовка. Иван Колев изведе за първото занимание за 2017 година почти всички футболисти, на които може да разчита в момента. Новите попълнения засега са само защитникът Жан Амброуз, който пристигна в Горна Оряховица директно от лагер на националния отбор на Хаити и вратарят Петър Денчев, привлечен в паузата на първенството. Търсят се нападатели, които да заместят освободените Цветан Генков, Янаки Смирнов и Тихомир Кънев.

"Посочил съм няколко имена, в момента преговаряме и до няколко дни трябва да имаме резултат", коментира треньорът Иван Колев.

Набелязани са няколко играчи от българското първенство, оглеждат се и чужденци. Матиас Курьор не е с отбора, макар че преговорите за преминаването му в казахстанския Кайсар още не са приключили с договор и изплащане на трансферната сума. Локомотив очаква 50 000 долара за национала на Мартиника, който бе харесан от новия отбор на Стойчо Младенов.

Два български отбора проявяват интерес към Юлис Ндонг, но засега той остава при „железничарите” и ще се присъедини към подготовката утре. С малко закъснение ще пристигне и Игор Джоман. Закъсал тир край Стражица забави за първата тренировка вратарят Николай Банков.

Отборът ще тренира в домашни условия до 18 януари, когато заминава за Анталия. За подготовката в турския курорт е избрана базата на хотел „Кремлин”, която предлага перфектни условия, според Иван Колев. За близо трите седмици в Анталия Локомотив трябва да изиграе осем мача. Съперниците обаче ще се уточняват на място според другите отбори, които ще се готвят в курорта.

След завръщането има договорена проверка с Литекс в Ловеч на 7 февруари. Търси се съперник за 11 февруари.

"Най-важното в момента е да направим ползотворна подготовка и да изградим боеспособен отбор. Ще опитаме да извлечем максимума дори при трудните зимни условия и с всяко едно занимание искам да вдигаме нивото и натоварванията. Целта ни е добро представяне през пролетните мачове и естествено утвърждаване в Първа лига", коментира още Иван Колев.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига