Шалке 04 победи с 2:0 като домакин ФК Краснодар в група "I" на турнира Лига Европа. Първото попадение заби бившият играч на Лудогорец Жуниор Кайсара в 25-ата минута. Три минути след това Бенталеб оформи крайното 2:0 за "кралскосините" от Гелзенкирхен. Това бе четвърти пореден успех от четири мача за Шалке 04, който вече е в следващата фаза на турнира. Краснодар остава на второ място с 6 точки. За руския тим игра бившият футболист на Левски Жоазиньо.

В 25-ата минута Денис Аого центрира отляво, Чупо-Мотинг отклони с глава към далечната греда, където нахлулият Кайсара засече от въздуха и вкара за 1:0. Само две минути по-рано гостите изпуснаха отличен шанс за гол. Бившият играч на Левски Жоазиньо центрира към Рикардо Лаборде, чийто изстрел бе отразен от Ралф Ферман, а при добавката Лаборде не уцели вратата. Шалке нанесе и втория си удар в 28-ата минута. Кайсара започна успешната акция като отклони надясно към Йевхен Коноплянка, който подаде перфектно за Набил Бенталеб, който отблизо вкара за оказалото се крайно 2:0.

В другия мач от групата фаворитът и лидер във френското първенство Ница изненадващо падна у дома от Залцбург с 0:2. Двата тима заемат последните две места в класирането в групата с по 3 точки. Кореецът Хванг реализира и двата гола за австрийския гранд. Той се разписа в рамките на две минути - 72-ата и 73-ата.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА