Звездата на ФК Копенхаген Матиас Йоргенсен бе много щастлив от равенството 0:0 с Лудогорец, което прати датския тим на осминафиналите на турнира Лига Европа.

"Можем да се усмихнем. За първи път постигаме подобно нещо и радостта и удовлетворението в съблекалнята може да се усетят. Желаехме и се надявахме. Много искахме да ги елиминираме и вярвахме, че ще успеем. Борихме се здраво. Играхме за резултат и стигнахме до благоприятното 0:0. Имахме и възможности да вкараме, може би само една наистина по-добра, но най-важното е, че продължаваме", заяви Йоргенсен.

Неговият съотборник Петер Анкерсен също е доволен от успеха, макар че призна, че през първото полувреме Копенхаген е позволил да бъде прекалено притиснат в собствената си половина.

"Най-важното е, че продължаваме. Чувството е много приятно. Може би не изиграхме най-добрия си мач, но бяхме много дисциплинирани тактически", каза Анкерсен.

"Ще бъде много интересно, ако играем със Селта, където има доста датчани. Срещу Манчестър Юнайтед също би било любопитно. В Мьонхенгладбах също има датчани, както и в Аякс. Срещу всеки един съперник може да бъде забавено. С изключение на Ростов. Пътуването дотам е много дълго и се надявам да го избегнем", каза още той.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА