Манчестър Юнайтед се измъчи сериозно и победи с минималното 1:0 Зоря (Луганск) в мач от групите на Лига Европа. Единственото попадение реализира Златан Ибрахимович, който спаси не само отбора, а и Жозе Моуриньо от евентуални нови критики заради колебливото начало на сезона и трите поредни загуби във всички турнири в средата на месеца. Това бе първа победа за "червените дяволи" в група "А" на Лига Европа след загубата в първия мач от Фейенорд с 0:1.

Жозе Моуриньо отново остави Уейн Рууни резерва и го пусна в игра в 67-ата минута. Специалния заложи на Златан на върха на атаката, а зад него му помагаха Маркъс Рашфорд, Хуан Мата и Лингард.

През целия мач домакините владееха повече топката, но така и не стигаха до голови положения. Липсваха дори ударите в очертанията на украинската врата. Любопитно е, че според статистиката първият точен удар бе именно попадението, което обеляза в 69-ата минута Златан Ибрахимович. След центриране отдясно Уейн Рууни опита удар от около точката за изпълнение на дузпа, но уцели топката с коляно. Тя продължи напред, където Златан Ибрахимович надскочи защитник на Зоря и с глава я прати във вратата.

Това бе първо попадение за Златан в този турнир от 2001 година, когато все още носеше екипа на Аякс.

 

Манчестер Юнайтед - Заря (Гол Ибрагимович) "MyFootball.ws" от MyFootball.ws - Футбол онлайн на Rutube.

-----------------------------------------------------------

В друг мач от групата Фенербахче победи също с минималното 1:0 Фейенорд. Единственото попадение реализира Емануел Еменике в 18-ата минута. Любопитен бе сблъсъкът на треньорските скамейки. Начело на "фенерите" бе опитният Дик Адвокаат, а срещу него бе бившият му възпитаник в националния отбор на Холандия Джовани ван Бронкхорст.

Фенербахче - Фейеноорд (Обзор матча) "MyFootball.ws" от MyFootball.ws - Футбол онлайн на Rutube.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА