Манчестър Юнайтед спечели гостуването си на Заря с 2:0 в среща от група "А" на Лига Европа. Въпреки този успех "дяволите" остават на второто място в крайното подреждане с актив от 12 точки и няма шанс да се изправят срещу Лудогорец в следващия етап от надпреварата. Това можеше да се случи, ако Фенербахче не беше спечелил срещу Фейенорд. Турците обаче биха с 1:0 и завършват на първото място с 13 пункта. 

Както е известно, разградчани ще бъдат непоставени в елиминационната фаза на втория по сила клубен турнир и ще се паднат или с един от победителите в групите на Лига Европа, или с някой от четирите трети отбора в Шампионската лига с най-добри показатели. Това са ФК Копенхаген, Лион, Тотнъм и Бешикташ. 

Иначе днес в Одеса Манчестър показа, че е по-класният отбор и въпреки неблагоприятните условия за игра се поздрави с трите точки. През първата част зрителите не видяха попадения и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство. В началото на втората част Хенрих Мхитарян изведе гостите напред в резултата, а две минути преди края на редовното време Златан Ибрахимович оформи крайното 2:0.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА