Байер (Леверкузен) и Виляреал завършиха 0:0 на „БайАрена” в реванша си от 1/8-финалите на Лига Европа. Така „жълтата подводница” постигна своето и се класира за 1/4-финалите, след като в първия мач победи с 2:0 на свой терен преди седмица.

„Аспирините” имаха инициативата през първата част, но не успяха да създадат сериозно голово положение. В 35-ата минута гостите можеха да поведат, но Денис Суарес шутира неточно пред опразнената врата на Байер.

След почивката домакините продължиха да са по-активни и в 54-ата минута Кириакос Пападопулос надскочи всички в наказателното поле на Виляреал, за да отправи удар с глава, но топката срещна лявата греда. В 67-ата минута Седрик Бакамбу имаше възможност да се разпише за Виляреал, но шутира покрай вратата,. Малко след това вратарят на домакините Бернд Лено отрази удар на Роберто Солдадо. В добавеното време стражът на гостите Асенхо спаси удар на Юрченко, а в последните секунди Рамальо изчисти топката на голлинията. Малко след това останалият сам срещу Лено Адриан Лопес стреля в тялото на вратаря.

Така в крайна сметка Виляреал се класира за 1/4-финалите с общ резултат 2:0 и очаква съперника си утре на жребия от 14:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион.

 Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!