Старши треньорът на Заглембе (Любин) Пьотър Стоковиец не подценява Славия преди първият двубой между двата тима в четвъртък от 19:30 ч. на националния стадион "Васил Левски".

"Трудно ми е да коментирам настоящото ниво на българския футбол, но знаем, че тук играта има  трайни традиции. Българите живеят с футбола и ние знаем това", смята той.

"Евро 2016 показва, че днес вече няма фаворити. Изпитваме голямо уважение към Славия. Щом играят в Лига Европа, то това е заслужено. Много добре за българския клубен футбол е, че такъв отбор може да играе в Лига Европа. Славия е сплав от опитни и млади футболисти, които правят първите си стъпки във футбола", каза още Стоковиец н апресконференция след тренировката на неговия тим.

"Ние играем в евротурнирите за първи път от 2007 година. Нито един играч от тогавашния ни състав не е останал при нас. Предпочитам да се съсредоточа върху нашия отбор. Не мога да кажа имена, но офанзивната линия на Славия е много добра, номер 10 (Янис Карабельов), както и двете крила. В момента мислим само за Славия, а не за Партизан. Когато се мисли за следващия съперник, това може да доведе до загуба и отпадане. Дано се получи хубав двубой", каза Стоковиец на пресконференция на стадион "Васил Левски".

Капитанът Конрад Форенц пък добави, че целта пред Заглембе на мача в София е единствено победата.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа