Наставникът на Славия Александър Тарханов беше много доволен след победния старт в Лига Европа. След 20-годишна пауза "белите" се завърнаха в евротурнирите и постигнаха успех с 1:0 над полския Заглембе (Любин) на "Васил Левски".

"Отлична победа за нашия млад отбор. Никой от нашите момчета не беше играл в Лига Европа, но се радвам, че се справиха по толкова добър начин. Напрежението беше обяснимо, но с течение на времето играчите се отпуснаха и показаха, че могат да играят добър футбол. През второто полувреме променихме някои неща и взехме инициативата. Имахме доста възможности за контраатаки, но при някои от тях прибързахме и не взехме правилното решение", коментира Тарханов пред Диема Спорт.

"Заглембе е много добър отбор, има и национал на Полша, който сега е на европейското първенство във Франция. Знаем, че ни чака много тежък реванш, още нищо не е решено. Трябва да играем стегнато, дисциплинирано и да използваме шансовете си. Днес съм много доволен от начина, по който Марио Кирев управляваше защитата. Георги Пашов още не се е адаптирал напълно към отбора, а Борислав Балджийски имаше температура и затова не показа истинските си възможности", добави Тарханов.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа