ФК Копенхаген се подсили за мачовете с Лудогорец от 1/16-финалите в Лига Европа със сръбския офанзивен халф Урош Матич от есенния първенец в австрийската Бундеслига Щурм (Грац). Той е брат на една от звездите на Челси Неманя Матич.

Датските медии отразяват сделката като „топ трансфер“, каквото е мнението и на австрийския тим, който ще прибере сериозна трансферна сума, която на този етап не се споменава.

„ФК Копенхаген влезе в контакт с нас в последните дни и показа сериозен интерес към играча. От спортна гледна точка това ще бъде сериозна загуба за нас. От икономическа гледна точка това е топ трансферът ни за последните 10 години“, коментира спортният директор на Щурм Гюнтер Крайсъл.

„Радвам се за това, че ще играя за ФК Копенхаген. Според мен това е голям международен клуб. Това е голяма крачка в моята кариера”, сподели Урош Матич, който ще се присъедини към новите си съотборници за първа тренировка на 12 януари.

Договорът на 26-годишния халф с ФК Копенхаген е до лятото на 2021 година. Той премина в Щурм през лятото от холандския втородивизионен НАК (Брада) и записа 19 мача и 2 гола с екипа на тима от Грац. Преди това сърбинът е играл още за Кошице (Словакия) и Бенфика Б (Португалия).

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА