Босненският Радник (Биелина), който е съперник на Берое в първия квалификационен кръг на Лига Европа, даде благотворителна вечеря в хотел „Дрина“ в Биелина. Целта беше на едно място да се съберат приятели, фенове и поддръжници на Радник.

Желанието беше по този начин феновете да подкрепят за пореден път отбора и да се набавят допълните средства за бюджета на клуба от Република Сръбска, която е една от трите съставни части на Босна и Херцеговина.

Бившият сръбски национал Младен Кръстаич, който в момента е президент на Радник (Биелина) коментира Берое. Бившият защитник на Вердер и Шалке 04 представи тима си като пълен аутсайдер срещу тима от Стара Загора.

„Берое е голямо неизвестно за нас. Единствено заем, че е завършил на трето място в българското първенство, което говори за силата на отбора. Българският манталитет е близък до нашия и затова очаквам два оспорвани двубоя. Треньорът Славко Петрович има достатъчно време да разучи съперника, да гледа видео записи. Не бива да се считаме за обречени и да се жалваме, но и не бива да живеем в някакви илюзии, че можем да постигнем нещо в тези два мача. За нас е важното е, че сме на европейската сцена. Със сигурност ще се хвърлим с всички сили, тъй като ние искаме да представим достойно Република Сръбска“, коментира 42-годишният Кръстаич.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа