Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев се опасява, че лошият терен на "Васил Левски" ще затрудни футболистите на българския шампион в първата среща с ФК Копенхаген. Двубоят от 1/16-финалите на Лига Европа е в четвъртък от 20:00 часа.

"Очакваме с нетърпение големите мачове, дано бъдат повече", коментира Петричев при гостуването в БНТ.

"Лошият терен не е добре за нас, тъй като футболистите ни са технични. Обичат да играят на хубав терен, но предвид температурите не можем да очакваме чудеса. Колегите от Национална спортна база правят всичко възможно теренът да е в добро състояние. Парното отдавна е включено и снегът се стопи. Да, теренът не е добър, но срещу природата не може да се върви. Колегите от Национална спортна база полагат доста усилия", каза изпълнителният директор на "орлите".

"Колегите от Копенхаген имат изключително съоръжение за разлика от нашия Национален стадион. По това нещо не можем да се мерим с тях. Добре е, че не сме чули надменно отношение относно нашето съоръжение. Те добре знаят, че сме малка и бедна държава", коментира Петричев.

"Имаме изключително силен колектив, което през годините ни създаде доста предпоставки за успех. Момчетата се познават отлично, особено гръбнака на отбора. В момента имаме доста бразилци, чувстват се добре. В Разград имат достатъчно добра общност помежду си. Атмосферата в Лудогорец е отлична. Нашите момчета са непримирими - никога не се отказват, винаги се борят до последно. Надявам се, че ще успеят да се преборят със здравите и едри футболисти на Копенхаген. С помощта на публиката, смятам, че ще постигнем добър резултат в четвъртък", оптимист е шефът в Лудогорец.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига