Изиграха се и последните мачове без един от груповата фаза на Лига Европа.  В понеделеник предстои жребий за 1/16-финалите от надрпеварата, в който сред непоставените тимове е бъгларският шамшпион Лудогорец.

В петък Сасуоло и Генк ще изиграят двубоя си, който беше отложен заради мъгла. Ако Генк спечели поне точка, ще измести Атлетик (Билбао) от първото място в група "F" и ще е поставен на жребия. Ако загуби - остава втори, а Атлетик ще бъде първи и ще е поставен. 

За жребия важи правилото, че един срещу друг не могат да се паднат отбори от една страна и такива, които досега са били в една група в Лига Европа.

Мачовете ще се изиграят на 16 и 23 февруари 2017 година, като поставеният тим ще е домакин на реванша.

Пoставени: Фенербахче, АПОЕЛ (Никозия), Сент Етиен, Зенит, Рома, Аякс, Шахтьор (Донецк), Шалке 04, Фиорентина, Спарта (Прага), Атлетик Б/Генк*, Османлъспор, ФК Копенхаген, Лион, Тотнъм и Бешикташ

Непоставени: Манчестър Юнайтед, Олимпиакос, Андерлехт, АЗ Алкмаар, Астра, Селта, Гент, Краснодар, Апоел Беер Шева, ПАОК, Атлетик Б/Генк*, Виляреал, Лудогорец, Борусия (Мьонхенгладбах), Легия (Варшава), Ростов

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА