Интер продължава с ужасяващото си представяне в групите на Лига Европа. Тимът падна като гост с 1:3 от Спарта (Прага). Това бе второ поредно поражение за "нерадзурите", след като на старта на груповата фаза изненадващо падна и от израелския Апоел Бер Шева с 0:2 насред Милано.

Така след двете поредни поражения италианският гранд се закотви на последно място с нула точки и голова разлика 1:5. А се очакваше, че ще спечели или поне няма да има никакви проблеми в група, в която са още Саутхямптън, Апоел Бер Шева и Спарта (Прага). Интер записа четвърта поредна загуба в евротурнирите, ако вземем предвид двете поражения през пролетта на 1/8-финалите от Волфсбург с 1:3 и 1:2.

Тази вечер Спарта (Прага) изнесе лекция на Интер. Домакините бяха в състав само от чешки футболисти. Дори на резервната скамейка нямаше нито един чужденец. Вацлав Кадлец се превърна в герой за Спарта, след като откри резултата още в 7-ата минута и удвои в 25-ата. Едва в 71-ата минута Родриго Паласио върна едно попадение за Интер, но в 76-ата минута Холек оформи крайното 3:1 за пражани.

В другия мач от група "К" Апоел Бер Шева и Саутхямптън направиха равенство 0:0.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА

 

Спарта Прага 3-1 Интер - Обзор матча - 29-09-2016 от Football Live на Rutube.