Берое и ХИК (Хелзинки) завършиха при 1:1 в първа среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Старозагорци има за какво да съжаляват в мача и определено няма да бъдат обречени на реванша след седмица (21 юли,19:00 часа) във Финландия.

Двубоят започна равностойно, а домакините от Берое натиснаха съперника след първия четвърт час. Гостите обаче се възползваха от грешка на Благой Макенджиев, който не успя да улови удар на Антому Танака и Алфредо Морелос вкара за 1:0 в 37-ата минута. Берое успя да изравни малко след подновяването на играта, а в герой се превърна Веселин Пенев, който се възползва от разбъркване пред финландската врата и от вратарското поле порази вратата на ХИК (1:1).

След изравнителното попадение финландците можеха да поведат след удар с глава на Морелос, докато Берое се отчете с два пропуска - удар с глава на Иво Иванов и шут покрай врата на Радослав Кирилов.

За отбелязване в двубоя с финландците е участието на японеца Кохей Като, който се представи на ниво и остава в историята като играч номер 100 за Берое в евротурнирите. Припомняме, че Берое тръгна и равенство у дома (0:0) и в битката с босненския Радник от първия кръг на турнира, но след това победи с 2:0 като гост.

БЕРОЕ - ХИК (ХЕЛЗИНКИ) 1:1
0:1 Алфредо Морелос (37'), 1:1 Веселин Пенев (49')

Берое<br />(Стара Загора)БЕРОЕ: 22. Благой Макенджиев, 21. Венцислав Василев (smqna.jpg19. Александър Василев), 71. Илия Миланов, 6. Иво Ивановjalt.jpg, 28. Веселин Пеневtopka.jpg, 33. Том (smqna.jpg8. Васил Панайотов), 4. Кохей Като, 11. Неманя Милисавлевич (smqna.jpg7. Александър Колев), 9. Радослав Кирилов, 91. Ерик Почански, 14. Георги Божилов
Резерви: 1. Михаил Михайлов, 15. Георги Динков, 24. Христофор Хубчев, 10. Станислав Дрянов

ХИК<br />(Хелзинки, Финландия)ХИК: 21. Томас Даане, 15. Виле Яласто, 3. Тайе Тайво, 5. Лум Реджепи, 14. Иван Татомирович, 4. Медо (smqna.jpg22. Антони Анан), 27. Себастиан Сорса, 39. Себастиан Далстрьом, 10. Антому Танака, 7. Николай Альо (smqna.jpg6. Обед Малоло), 11. Алфредо Морелосtopka.jpgjalt.jpg
Резерви: 29. Маркус Ууситало, 16. Аапо Халме, 13. Тони Колмайнен, 43. Рихард Гадзе, 9. Микаел Форсел

Стадион: "Берое", Стара Загора
Съдия: Петр Арделеану (Чехия)

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа