Ростов и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 на определения от Жозе Моуриньо като лош и неравен терен на стадион "Олимп 2" в първия си мач от 1/8-финалната фаза в турнира Лига Европа. Така „червените дяволи” ще имат известно предимство в реванша заради гола си на чужд терен и дори при нулево реми ще се класират за 1/4-финалите.

Мениджърът на английския тим Жозе Моуриньо направи седем промени в стартовия състав в сравнение с двубоя срещу Борнемут (1:1) от Висшата лига миналата събота, но въпреки това на терена бяха големите звезди Пол Погба и Златан Ибрахимович. Един от новите играчи Хенрих Мхитарян (35) пък изведе гостите напред в резултата след извеждащо подаване на шведския голмайстор на отбора Златан Ибрахимович.

Малко след почивката домакините успяха да изравнят чрез Александър Бухаров (53), който получи чудесен пас от Калачев зад отбраната на „червените дяволи” и не остави никакви шансове на аржентинския вратар Серхио Ромеро.

До края на мача руският тим бе по-активен и търсеше пълен обрат, но не успя отново да преодолее защитата на гостите, които спокойно чакаха своите шансове на контраатаки. В 88-ата минута Гаткан можеше да се превърне в герой за Ростов, но ударът му бе спасен от Ромеро. В крайна сметка други попадения не бяха реализирани и всичко ще се решава на „Олд Трафорд”.

Реваншът в Манчестър е след седмица на 16 март от 22:05 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА