Манчестър Юнайтед победи гостуващия Ростос с минималното 1:0 в реванш от 1/8-финалите и с общ резултат 2:1 се класира за1/4-финалите на турнира Лига Европа. Бившият нападател на „червените дяволи” Димитър Бербатов изгледа мача като гост в ложите на „Олд Трафорд”.

Домакините доминираха през цялото време, но така и не намираше пътя към противниковата врата. Още в 5-ата минута вратарят на гостите Никита Медведев отрази удари на Маркос Рохо и Златан Ибрахимович, а до края на полувремето пропуски за Юнайтед направиха Пол Погба и Хенрих Мхитарян. В 34-ата минута късметът обърна гръб на "червените дяволи" и след шут на Ибрахимович топката се отби от гредата.

В началото на втората част гостите от Русия имаха две изгодни положения, но вратарят Серхио Ромеро спаси ударите на Сердар Азмун и Кристиан Нобоа. В същото време Пол Погба и Дейли Блинд напуснаха принудително заради контузии.

"Червените дяволи" най-накрая стигнаха до гол чрез Хуан Мата (70), разписал се след прекрасна асистенция с пета на Ибрахимович, продължил топката след центриране на Мхитарян.

Ростов имаше своите шансове за гол до края на мача, но Ромеро спаси удари на Александър Бухаров в 79-ата минута и Кристиан Нобоа от фаул в добавеното време.

Така Манчестър Юнайтед удържа преднината и очаква жребия днес от 14:00 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА