Манчестър Юнайтед победи гостуващия Андерлехт с 2:1 след продължения в реванша от 1/4-финалите на Лига Европа и с общ резултат 3:2 се класира за 1/2-финалите  на турнира.

Двата тима не успяха да излъчат победител в редовните 90 минути на "Олд Трафорд", които приключиха при резултат 1:1, какъвто бе резултатът и в първия мач. Хенрих Мхитарян (10) даде ранен аванс на домакините, а Софиан Ани (32) изравни за гостите от Белгия. В продълженията Маркъс Рашфорд (107) вкара победния гол и се превърна в герой за „червените дяволи”.

Гостите можеха да поведат още в 3-ата минута, когато Дендонкер шутира от изгодна позиция над вратата, пазена от Серхио Ромеро. Постепенно „червените дяволи” взеха инициативата и поведоха в 10-ата минута, когато Рашфорд намери Мхитарян в наказателното поле и с удар от средна дистанция арменецът даде аванс на тима си. Малко след това стражът на белгийците спаси коварен удар на Пол Погба, а в 15-ата минута и Лингард пропиля възможност за гол след успешна намеса на вратаря.

В 21-ата минута след грешка в отбраната на Юнайтед Ачеампонг бе близо до гола, но Ромеро спаси. Аржентинският страж отрази още удари на Дендонкер и Тилеманс, но нямаше какво да направи в 32-ата минута, когато Софиан Ани изравни за 1:1. След удар на Тилеманс топката разтресе напречната греда и попадна в краката на Теодорчик, който намери Ани и последният се разписа от близка дистанция.

Домакините притиснаха противника, но не успяха да вкарат, а в самия край на полувремето белгийците бяха на косъм от пълен обрат, но Ани пропусна от около пет метра.

Малко след почивката Андерлехт имаше нов шанс за гол, след като Теодорчик се измъкна от Валенсия, но в последния момент десният бек блокира удара на поляка. В 50-ата минута Юнайтед изпусна невероятен шанс да поведе, след като Лингард не успя да засече добре топката на празна врата. До края на редовното време имаше доста положения за гол, но огромни пропуски направиха Рашфорд, Ибрахимович и Погба за домакините. Тилеманс пък пропиля добра ситуация за гостите.

Всичко трябваше да се реши в продълженията и в 107-ата минута Рашфорд се превърна в герой за Юнайтед. Маруан Фелаини свали топката за нападателя, който с прецизен удар по земя не остави шансове за вратаря Рубен. Така младокът се реваншира за пропуските си, като особено фрапантен бе този през второто полувреме, когато изскочи сам срещу стража на Андерлехт, но не можа да го преодолее.

След 2:1 за Юнайтед гостите не успяха да реагират и в крайна сметка "червените дяволи" се класираха за следващата фаза.

Жребият за 1/2-финалите е днес от 14:00 часа в централата на УЕФА в Нион.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА