Манчестър Юнайтед изтърва победата в Белгия и завърши 1:1 при визитата си на Андерлехт в първа среща от 1/4-финалите на Лига Европа. „Червените дяволи” контролираха събитията на терена, но допуснаха изравнителен гол четири минути преди края. Все пак футболистите на Жозе Моуриньо са фаворити преди реванша на „Олд Трафорд” след седмица не само заради домакинството, но и заради гола си на чужд терен.

Домакините започнаха добре и в 6-ата минута имаха шанс да поведат при грешка на Ромеро, но за щастие на английския гранд не се стигна до попадение. Последваха няколко неточни удара на Телин от белгийския тим, а в 18-ата минута Лингард шутира от няколко метра и топката се удари в гредата.

Гостите стигнаха до попадение чрез Хенрих Мхитарян (36), направил добавка след избит удар на Маркъс Рашфорд преди това.

След почивката в 55-ата минута Мхитарян бе близо до нов гол, но след негов шут топката мина на сантиметри покрай вратата. Малко след това Обрадович направи сериозен пропуск след удар от точката на дузпата.

В 77-ата минута Карик се намеси в последния момент и блокира удар на Станчиу. В заключителните минути Рубен направи страхотно спасяване след удар на Пол Погба, а гостите бяха шокирани от Дендонкер (86), изравнил с глава след центриране на Обрадович.

Реваншът на „Олд Трафорд” е следващият четвъртък отново от 22:05 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА