Манчестър Юнайтед разби Сент Етиен с класическото 3:0 на своя „Олд Трафорд” в първа среща помежду им от 1/16-финалите на Лига Европа и уверено гледа към следващата фаза на турнира. Герой за „червените дяволи” бе шведският им голмайстор Златан Ибрахимович (15, 75, 88-дузпа) с хеттрик.

Първият гол на Ибрахимович стана след куриозно изпълнение от фаул в 15-ата минута, като топката рикошира в крак на защитник и влетя в мрежата за 1:0. След това „зелените” изравниха играта и дори претендираха за дузпа за нарушение на Дейли Блинд срещу Анри Сайве, но не получиха 11-метров наказателен удар.

Последва пропуск на Златан Ибрахимович на празна врата, а в края на първата част гостите бяха по-добри на терена, но вратарят Серхио Ромеро спаси удари на Венсан Пажо и Жордан Верету.

Юнайтед натисна в началото на втората част и в 49-ата минута гол на домакините бе отменен заради засада. Пропуски направиха още Пол Погба, Антони Марсиал и Ибрахимови, за да се стигне до 75-ата минута, когато Маркъс Рашфорд проби до аутлинията и центрира остро, където стражът Руфие не се намеси както трябва и непокритият Ибрахимович вкара втория си гол в мача на празна врата.

В края Сент Етиен се опита да върне поне едно попадение, но усилията на френския тим не дадоха резултат. В 88-ата минута Ибрахимович си изработи дузпа и сам я реализира, за да оформи своя хеттрик и крайното 3:0.

Реваншът в Сент Етиен е след седмица на 22 февруари (сряда) от 19:00 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА