Лудогорец отпадна от Лига Европа, след като завърши 0:0 в реванша с ФК Копенхаген от 1/16-финалите на турнира. Победата с 2:1 в София преди седмица се оказа достатъчна на датчаните да отстранят "орлите". Тази вечер на стадион "Паркен" избраниците на Георги Дерменджиев играха добре, но без успех, пропускайки няколко голови ситуации. В същото време вратарят на българския шампион Владислав Стоянов се представи силно и не допусна попадение в мрежата си, въпреки че и датчаните имаха своите шансове.

За реванша Дерменджиев предприе само една промяна сред титулярите в сравнение с първата среща на "Васил Левски". Върджил Мисиджан остана на пейката, а атаката в Дания повече Клаудиу Кешерю.

Домакините започнаха по-активно. Не бяха изминали и две минути, когато Федерико Сантандер беше изведен отляво в наказателното поле на Лудогорец, но Владо Стоянов се намеси решително и спаси с крак.

Най-запомнящото се до почивката се случи в 30-ата минута, когато Кешерю можеше да вкара. Румънският голмайстор овладя подаване на Вандерсон с гръб към вратата, обърна се, залъгвайки играч на Копенхаген и стреля силно, но на сантиметри от целта.

На няколко пъти "орлите" недоволстваха срещу отсъжданията на съдията Мирослав Зелинка от Чехия, който си затваряше очите при груби прояви на футболисти на домакините.

След почивката избраниците на Дерменджиев се активизираха още повече, но гол така и не падаше. В 57-ата минута Йордан Минев центрира отлично към Кешерю, който изпревари Йоргенсен и засече топката с глава, но покрай вратата в аут. Малко след това и Вандерсон опита без мерника си без успех. Дерменджиев потърси промяна, включвайки в игра Кишада, Мисиджан и Жоао Пауло. До края обаче имаше само още един шанс, който беше пропуснат от Кешерю и след 0:0 "орлите" приключиха участието си в евротурнирите този сезон.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА

ФК КОПЕНХАГЕН - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

(първият мач: Лудогорец - Копенхаген 1:2)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - Начало на мача.
Първа опасност пред българската врата, Сантандер се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на Лудогорец, стреля, а Владо Стоянов се намеси отлично и спаси с крак.
10 - Стоянов спасява удар на Кейта.
18 - Опит на Кешеру да прехвърли Олсен, но без успех.
23 - Вандерсон пусна извеждащо подаване към Марселиньо в наказателното поле на домакините, вторият стреля с левия крак, но защитник в бяло блокира и топката излезе в корнер.
26 - Съдията Мирослав Зелинка спестява жълт картон на Кейта, който посече Кафу пред наказателното поле на датчаните.
30  Кешеру за малко да отбележи! Румънският голмайстор овладя подаване на Вандерсон с гръб към вратата, обърна се, залъгвайки играч на Копенхаген и стреля силно, но на сантиметри от дясната греда в аут.
36  Жълт картон за Анисе за фаул срещу Урош Матич.
37 - Далечен удар на Натанаел, Робин Олсен спаси.
39 - Keйта отново действа грубо срещу Кафу, съдията отново не вади картон на играча на домакините.
39 Кешеру е с жълт картон заради реплика към рефера.
45+1 - Край на първото полувреме.
---------------
46 - Начало на второто полувреме.
49 - Моци се нуждае от медицинска помощ. Защитникът на Лудогорец остана да лежи на земята, след като беше изритан в главата от противник.
50 - Удар на Юсеф Туту е уловен от Владислав Стоянов.
54 - Moци отново е на земята, Федерико Сантандер действа грубо в атака, фаулирайки румънеца.
55  Жълт картон за Сантандер, който срита Вандерсон в центъра на терена.
57  Mинев центрира отдясно, а връхлитащият Кешерю изпревари Йоргенсен и засече с глава, но изпрати топката покрай вратата в аут.
62  Силен удар на Вандерсон по земя, топката прелетя на сантиметри покрай дясната греда.
65  Георги Дерменджиев вади Анисе и пуска в игра Жуниор Кишада.
66  Помилваният от съдията Абубакар Кейта е заменен от Каспер Куск.
71 - Натанаел отправи коварен удар, Олсен подцени ситуацията, опита се да улови топката, но я изпусна и тя излезе в корнер.
75  Кафу отстъпва място на Мисиджан.
77  Снажният Андреас Корнелиус надскочи Натанаел и с глава свали топката към Куск, който засече от движение фронтално срещу Владо Стоянов, но за късмет на българите ударът му прелетя над напречната греда.
79  Втора смяна и при домакините. Павлович влиза в игра, Сантандер излиза.
83  Дерменджиев пуска Жоао Пауло, Вандерсон е сменен.
87 Жълт картон за Анкерсен.
89  Николай Бойлесен влиза в игра за Копенхаген, Фалк излиза.
90  Силен удар на Кешеру премина покрай дясната греда на вратата на домакините.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+3  Жълт картон за Дяков.
90+4 - Край на мача. ФК Копенхаген и Лудогорец завършиха 0:0.


ФК КОПЕНХАГЕН: 31.Робин Олсен, 22.Петер Анкерсен , 25.Матиас Йоргенсен, 5.Ерик Йохансон, 3.Людвиг Аугустинсон, 33.Расмус Фалк (89  20.Николай Бойлесен ), 88.Урош Матич, 35.Абубакар Кейта (66  17.Каспер Куск), 24.Юсеф Туту, 19.Федерико Сантандер (79 23.Андрия Павлович), 11.Андреас Корнелиус
Резерви: 1.Стефан Андерсен, 20.Николай Бойлесен, 15.Микаел Антонсон, 26.Жорес Окоре, 2.Том Хьогли, 17.Каспер Куск, 23.Андрия Павлович
Треньор: Стале Солбакен


ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 5.Хосе Паломино, 27.Козмин Моци, 6.Натанаел, 12.Абел Анисе (65  11.Жуниор Кишада), 18.Светослав Дяков , 22.Джонатан Кафу (75  93.Върджил Мисиджан), 84.Марселиньо, 88.Вандерсон (83  37.Жоао Пауло), 28.Клаудиу Кешерю
Резерви: 33.Ренан Дос Сантос, 32.Игор Пластун, 8.Лукас Саша, 10.Густаво Кампаняро, 93.Върджил Мисиджан, 11.Жуниор Кишада, 37.Жоао Пауло
Треньор: Георги Дерменджиев

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация
 

Копенхаген, „Паркен“
Съдия: Мирослав Зелинка (Чехия)

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига