Рома победи гостуващия Олимпик (Лион) с 2:1 в един от най-интересните реванши от 1/8-финалите на Лига Европа, но не успя да елиминира съперника. Френският тим бе спечелил с 4:2 в първия мач и продължава с общ резултат 5:4 към 1/4-финалите.

Домакините можеха да поведат още в 36-ата секунда, но Диакаби пресече центрирането на Наинголан към непокрития Джеко. Малко след това германският защитник на „вълците” Рюдигер овладя топката след изпълнение на корнер и с мощен шут разтресе гредата, а при добавката вратарят Антони Лопеш изби удара с глава на Салах.

Футболистите на Лучано Спалети продължиха да пропускат изгодни положения, а „хлапетата” поведоха с първата си по-опасна атака и гол на Муктар Диакаби (16) с глава след центриране на Матийо Валбуена.

Радостта на Лион бе твърде кратка, тъй като Кевин Строотман (17) бързо изравни след изпълнен от Даниеле Де Роси фаул. Малко по-късно Антони Лопеш направи невероятно двойно спасяване след удари на Строотман отблизо.

След почивката Антони Лопеш продължи с блестящите си намеси след удар с глава на Наинголан. В игра за домакините се появи Ел Шаарави и това даде резултат. В 60-ата минута Фараона се пребори за топката в близост до аутлинията и центрира, а Люка Тусар си вкара автогол за 2:1.

В 83-ата минута „Олимпико” приветства появата в игра и на легендата Франческо Тоти, който обаче също не успя да помогне на съотборниците си да реализират така жадувания трети гол, който да ги прати на 1/4-финал.

В крайна сметка Олимпик (Лион) продължава в следващата фаза и чака съперника си на жребия днес от 14:00 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА