Борусия (Дортмунд) обезсмисли реванша с Тотнъм от осминафиналите на Лига Европа, след като победи у дома с безкомпромисното 3:0.

Германците развалиха юбилея на мениджъра на „шпорите” Маурисио Почетино, който ги изведе за стотен път при баланс от 51 победи, 25 равенства и 23 загуби.

Домакините не изгубиха инициативата нито за минута и могат да съжаляват, че не постигнаха още по-убедителен резултат.

Борусия се хвърли напред от самото начало и бързо започна да реди положения пред вратата на гостите, като главно действащо лице бе Обамеянг.

Той успя да реализира в 13-ата минута, засичайки отбита топка от Лорис след изстрел на Мхитарян. Голът му обаче бе отменен заради засада.

В 30-ата минута Обамеянг все пак проби блокадата на Тотнъм. Той остана непокрит на дузпата и след центриране отляво с глава заби в долния ляв ъгъл на Лорис.

След попадението домакините отслабиха хватката, но продължиха да контролират играта и не позволиха да се стигне до сериозна опасност в тяхната половина.

Второто полувреме отново започна с натиск на Борусия, като Кастро удари гредата в 51-ата минута, след като догони удар на Обамеянг, излизащ в аут.

В 61-ата минута Борусия стигна до втори гол. След центриране от корнер Суботич отклони с глава към малкото наказателно поле, където Марко Ройс бе оставен сам и разстреля Лорис.

В 70-ата минута Марко Ройс направи резултата класически след прекрасна комбинация. Обамеянг овладя в средата на половината на гостите и пусна наляво към Кастро. Той с едно докосване изсипа към дузпата, където Ройс отбеляза втория си гол в двубоя.

До края на мача Борусия се забавляваше на терена и изпусна още няколко изгодни възможности.

Реваншът е на 17-и март в Лондон.

 Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!