Жребият за 1/8-финалите за Лига Европа ще бъде изтеглен днес в 14:00 часа българско време. В четвъртък вечерта се изиграха последните 1/16-финали-реванши и вече са ясни 16-те отбора, които продължиха напред. Лудогорец отпадна от ФК Копенхаген след 0:0 на реванша в Дания и загуба с 1:2 в първия мач на Националния стадион „Васил Левски”.

Любопитен факт е класирането на три отбора от Белгия на 1/8-финалите. Това са Андерлехт, Гент и Генк. Германия е с два представителя – Шалке 04 и Борусия (Мьонхенгладбах). Това са единствените две страни с по повече от един отбор на 1/8-финалите. Останалите 11 тима на тази фаза са от 11 различни страни. Топ първенствата – Англия, Испания и Италия, останаха само с по един представител.

Ето кои отбори очакват жребия:
ФК Краснодар (Русия), Манчестър Юнайтед (Англия), Шалке 04 (Германия), Олимпиакос (Гърция), АПОЕЛ (Никозия, Кипър), Рома (Италия), Аякс (Холандия), Бешикташ (Турция), Андерлехт (Белгия), Генк (Белгия), Лион (Франция), Спарта (Прага, Чехия), Гент (Белгия), Борусия (Мьонхенгладбах, Германия), ФК Копенхаген (Дания), Селта (Испания)

Отборите по страни:
Белгия – 3 (Андерлехт, Гент, Генк)

Германия – 2 (Шалке 04, Борусия Мьонхенгладбах)

Русия – 2 (ФК Краснодар, Ростов)

Англия – 1 (Манчестър Юнайтед)

Испания – 1 (Селта)

Гърция – 1 (Олимпиакос)

Кипър – 1 (АПОЕЛ Никозия)

Италия – 1 (Рома)

Холандия – 1 (Аякс)

Турция – 1 (Бешикташ)

Франция – 1 (Лион)

Дания – 1 (ФК Копенхаген)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА