Аякс срази елиминиралия Лудогорец в миналия кръг ФК Копенхаген с 2:0 на реванша от 1/8-финалите в турнира Лига Европа и го отстрани с общ резултат 3:2. Холандският гранд от Амстердам бе загубил с 1:2 в датската столица, но бързо навакса пасива си и в кракна сметка се класира за 1/4-финал в европейските клубни турнири за първи път от 1998 година насам.

Бертран Траоре (23) вкара първия гол в мача с глава, след като преди това вратарят Олсен бе спасил при удар на Амин Юнес. Футболистите на Петер Бос продължиха да имат инициативата и в добавеното време на първата част датският нападател Каспер Долберг (45+3-дузпа) се разписа хладнокръвно от бялата точка за 2:0, след като преди това бе фаулиран от Окоре за 11-метровия наказателен удар.

След почивката Аякс бранеше преднината с непрекъснати атаки, без да дава възможност на гостите да установят какъвто и да е натиск. Пропуски за домакините направиха Траоре и Долберг, който в 74-ата минута нацели греда. Датският тим не успя да стигне до така желание гол, който щеше да прати мача евентуално в продължения, а и нямаше кои знае какви възможности да го постигне.

Така Аякс се класира за 1/4-финалите и очаква жребия днес от 14:00 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА