Валенсия победи у дома Атлетик (Билбао) с 2:1 в реванша от испанския сблъсъка на 1/8-финалите в Лига Европа, но отпадна от надпреварата. С общ резултат 2:2 от двете срещи и благодарение на гола на чужд терен баските се класираха за 1/4-финалната фаза на надпреварата.

Двубоят на „Местая” стартира прекрасно за „прилепите”, които поведоха още в 13-ата минута с гол на Санти Мина и продължиха да упражняват натиск. В 37-ата минута Валенсия направи пълен обрат в общия резултат от двете срещи, след като Сантос засече с глава центриране на Хосе Гая и се разписа за 2:0.

След почивката домакините се дръпнаха да бранят аванса си и бяха наказани в 75-ата минута, когато голмайсторът на „лъвовете” от Билбао Ариц Адурис намали на 2:1 след асистенция на Раул Гарсия. До края на мача „прилепите” отново се хвърлиха в атака да търсят нов гол, тъй като този резултат не ги устройваше. В 85-ата минута играчите на Гари Невил имаха страхотен шанс за трето попадение след шут на Негредо, но бранителите на гостите успяха да се справят със ситуацията и да изчистят топката.

В крайна сметка с вкарания от Адурис гол баските успяха да елиминират Валенсия и да се класират за следващата фаза на турнира.

Жребият за 1/4-финалите е утре от 14:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион.

 Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!