Бившият треньор на Левски Елин Топузаков сподели впечатленията си за вчерашното поражение на тима с 0:3 от ЦСКА в дербито на 30-ия кръг на Първа лига. Според специалиста основната причина за тежката загуба са ранните попадения на "червените", които са пречупили играчите на Николай Митов.

"Със сигурност една част от хората бяха доволни. Естествено е ние, като загубили, да ближем рани. Но има следващ мач, така че има време за реванш", каза Топузаков в предаването "Спортна треска".

"В днешния футбол всеки един детайл и всяка една грешка костват много. Трябва да правиш по-малко или ако си направил, да се опиташ да коригираш нещата. Наистина след тези два гола не успяхме да се върнем в мача и да покажем истинското си лице. Липсваше острота и в завършващата фаза нямахме чисти голови положения", допълни бившият футболист и треньор на "сините".

Запитан за тактиката на Николай Митов, Топузаков отговори: "Не е етично да коментирам избора на схема на треньорския щаб. Всеки един треньор си има виждания."

Според Топчо двата гола са пречупили играчите на Митов и тимът не е успял да реализира идеите си.

"Бях на мача, на стадиона. Те са анализирали достатъчно добре противника и може би са разчитали на изненада с тази постройка. В крайна сметка след бързите два гола и тимът не успя да реализира идеите си, които може би са тренирали през седмицата."Вчера играхме далеч от възможностите си. Неприятна загуба. Нормално е негативните емоции да преобладават. Има още мачове. Има още мачове със същия противник. Въпросът е да се преодолее това състояние, най-вече у играчите." 

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига