Наставникът на Левски Елин Топузаков иска задължителни три точки срещу Славия след двете поредни загуби от Локомотив (Пловдив) и Лудогорец. Столичното дерби е утре от 17:30 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Очаква ни важен мач, защото трябва да прибавим три точки в актива си. Със сигурност няма да е лесно. Трябва да излезем по начин, решени да спечелим мача. Играта няма да е толкова важна, важна е победата", започна Топузаков на брифинга си.

"Със сигурност играчите искат да се докажат, след като по един или друг начин преходните два мача ги загубихме. Сега е моментът - на нашия стадион да покажем, че неслучайно сме на това място. Също така, че неслучайно имахме дълга поредица без загуба. Това ще е водещо, за да се постигне победата. Нормално е да има умора в играчите, психическата е повече, но физически мисля, че са подготвени, но трябва да го покажат на терена. Трябва да сме по-освободени и решени на силни действия от наша страна, за да се поздравим с успеха", каза Топчо.

"Малко притеснение след двете загуби, но това е задача за мен и нашия екип, да ги подготвим по най-добрия начин за двубоя със Славия и те да го покажат. Левски е доказвал, че когато е най-трудно, е най-опасен и най-разярен, така че разчитам и на това нещо. Играчите ми показаха през този сезон, че заслужават уважение", коментира треньорът на Левски.

"Важното е тактиката, себераздаването в решаващите моменти, като става въпрос и за защита, и за нападение. Може би трябва да имат повече спортен хъс, за да постигнем това, което ни се изплъзваше в последните два мача", продължи младият специалист.

"Този мач влиза в графата задължителни. Такива бяха и предните два, но не се получи. Разчитаме изцяло да спечелим трите точки. Славия е стабилен отбор с много млади момчета, които получават шанс да покажат качествата си. С треньора им съм бил съотборник, в добри приятелски отношения сме. Това е столично дерби, интересен мач, има заряд и от двете страни", допълни Топузаков.
 

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа лига