Левски се интересува от бразилския нападател на Маритимо Диего Соуса. Това разкри пред БЛИЦ СПОРТ португалски журналист. Нашият колега е видял Георги Чиликов на мача на тима срещу Униао (Мадейра). Както вече стана ясно, главният селекционер на "сините" беше на мисия в Португалия и набеляза за привличане няколко футболисти. Чиликов е добре познат на журналистите в страната, където игра три сезона за Насионал (Мадейра).

Във въпросната среща 27-годишният Диего Вилверсон Ферейра Соуса бележи един от головете при победата с 3:1 над Униао, а това е четвъртото му попадение в четвърти пореден мач на Маритимо.

Бразилецът е считан за един от класните нападатели в португалското първенство в момента. Кара четвърти сезон в Маритимо. През миналото първенство блесва с 12 попадения.

Договорът на Соуса е до края на сезона. Нападателят смятал да смени обстановката и не искал да преподписва с настоящия си клуб. Именно заради това Маритимо може да го пусне срещу по-ниска трансферна сума през зимата, тъй като след края на сезона ще се раздели с него, без да получи нищо насреща.

Очаква се през декември Левски да отправи оферта до колегите си от Маритимо, където преди години успешно игра Илиан Илиев.

В кариерата си до момента Соуса е носил още екипите на Лейшоеш, Портимонензе и др.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ
 

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига