Водещият китайски телекомуникационен гигант "Huawei" стартира преговори за спонсорство с един от най-големите български футболни клубове - Левски. Партньорството се очаква да влезе в сила през 2017 година.

"Huawei" има вече зад гърба си няколко големи глобални партньорства с други футболни клубове и звезди, така че тази стъпка в България отговаря напълно на стратегията на компанията. Компанията си сътрудничи с грандове от класата на Пари Сен Жермен, Атлетико Мадрид, Милан, Аякс, Борусия Дортмунд, Арсенал и Бока Хуниорс. Петкратният носител на Златната топка Лионел Меси е световен посланик на телекомуникационния гигант, а Роберт Левандовски и Алексис Санчес представляват компанията в различни региони в Южна Америка и Европа.

В момента се договарят рамката на споразумението и възможните съвместни проекти между „сините” и "Huawei".

“Привличането на технологичния гигант като спонсор на клуба отваря нова страница в развитието на българския футбол. За първи път компания, която е световен лидер в своята област и на практика е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, се ангажира по такъв начин с партньорство към български клуб“, коментира мажоритарният собственик на ПФК Левски Спас Русев.