Спортният директор на Левски Станислав Ангелов даде пресконференция на "Герена" след сътресенията в клуба, предизвикани от напускането на Люпко Петрович. Освен за вече бившия треньор, Пелето говори и за Станимир Стоилов, който снощи разкри, че е водил разговори с шефовете на "сините".

"Конкретни преговори. Със Станимир Стоилов не са водени преговори в детайли. Ние сме спортни хора и е нормално да си говорим. От 2001 година насам се познавам с Мъри, играл съм с него, бил ми е и треньор няколко пъти. Нормално е да съм в контакт и с Наско Сираков, и с Димитър Димитров, и с много други. Конкретни разговори и параметри обаче не са били обсъждани с Мъри", обясни Ангелов.

"Мнението на Стоилов е важно за мен. Същото важи и като хора от ранга на Наско Сираков и др. Това обаче не означава, че ще сменяме някой. Трябва да правим най-доброто за Левски", каза спортният директор на "сините".

"В момента се създава смут и дезорганизация, защото Левски върви. Провокациите са много големи. Медиите сменяха всеки ден г-н Петрович. Един ден камерите чакаха г-н Вуцов тук, но никой не е разговарял с него. За мен пък пишеше, че водя преговори с Емил Гъргоров, а аз никога не съм разговарял с него", обясни Ангелов.

"Защо се пуска в медиите нещо, което ще урони престижа на клуба. Човек, който обича Левски, няма да пусне подобно нещо. Всички конспирации са с цел да се разедини вървящият напред клуб. Ние сме във възход. Има наистина преход, но резултатът е положителен. За мен беше крайно изненадващо тръгването на Петрович, затова онзи ден реагирах така (б.р. - визира бурната си реакция към журналистите след победата срещу Берое). Съжалявам, че така реагирах, но бях изненадан от декларации и стрес през целия ден. Човек понякога си изпуска нервите, надявам се за разбиране и уважително отношение следващия път и да не се стига до подобни случки. Извинявам се, смятам, че ще ме разберете и ще продължим да работим нормално", обърна се Станислав Ангелов към журналистите.

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига