Двукратният шампион с Левски и бивш национал на България Предраг Пажин коментира пред БЛИЦ СПОРТ очакванията си за битката с ЦСКА, която е в събота от 16:30 часа на "Васил Левски".

- Приемаш ли за вечно дерби предстоящата среща с ЦСКА?
- Категорично не, а и не съм единственият, който мисли по същия начин. Това не е ЦСКА. Даже и в сайта на УЕФА написаха, че Литекс е преименуван на ЦСКА и така участва в Първа лига. ЦСКА фалира, всички знаят това. Сега някои се опитват изкуствено да изкарат срещата в събота вечно дерби. Но дербито за момента е едно - Левски - Славия. Очакваме и Локомотив (София) да бъде в Първа лига, това също ще бъде столично дерби. На "Васил Левски" в събота предстои обикновен мач, спор за трите точки.

- Срещу кого тогава ще играе Левски в събота?
- Излизаме срещу дебютантите. Това ще бъде първи мач в историята между двата отбора. Ще ги бием, убеден съм. Ако трябва и с половин гол, но трите точки ще бъдат в актива на Левски.

- Ще присъстваш ли на трибуните на "Васил Левски"?
- Надявам се да присъствам на мача. Ще ми бъде интересно да гледам срещата с тези дебютанти.  Съперникът ни е отбор, който не познавам. Може да се наложи да пътувам по работа до Босна и Херцеговина, но ако съм в София, ще бъда на мача. Но няма да съм в Сектор "Б". Не съм чак толкова фанатичен като Далибор Драгич. Той ще бъде при феновете. Аз по традиция гледам мачовете на Левски заедно с легендите и ветераните.

- Кой е фаворит за сблъсъка в събота и наистина ли си убеден, че Левски ще спечели?
- В момента сме в по-добра позиция, а и треньор е Люпко Петрович, когото познавам отлично. Неприятното е, че се пусна грозен слух, че щял да даде мача на Гриша Ганчев, от когото ял бях хляб в Ловеч. Но аз определям това като психологическа война преди мача. Да, наистина Петрович беше на заплата при Ганчев, но как си представяте, че ще каже на футболистите на Левски да пуснат един или два гола. Това е голяма тъпотия, грозен слух... Люпко обича Левски повече от всичко.

- Доволен ли си от играта на защитата на Левски от началото на сезона?
- Добре се справят момчетата, но определено им е нужно още време, за да се сработят. В един мач играят перфектно, а в другия правят глупости. Има още неща, които трябва да изчистят. Съветвам ги в събота да дадат максимума от себе си и да не подценяват противника. И най-важното е да защитават с чест святата емблема на Левски.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

АНКЕТА: Вечно дерби ли е мачът ЦСКА - Левски в събота?

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига