12-годишният Марк-Емилио Папазов е считан за един от най-големите таланти в школата на Левски. БЛИЦ ви го представи още през 2011-а, след което Марки направи фурор със синия екип и след 7 години на "Герена" дойде време за ново предизвикателство. Талантливият голмайстор си тръгва от Левски, за да продължи в Италия. Папазов ще играе в школата на Пескара.

"Благодаря на Левски за всичко. Тук направих най-важните стъпки във футбола, имам само хубави спомени. Всички ми пожелаха успех и ми казаха, че мястото ми в Левски винаги ще се пази. Не е лесно, че се разделям с отбора, но се надявам в Италия да намеря нови приятели", каза Марк-Емилио пред БЛИЦ СПОРТ.
 

Точно на Деня на детето (1 юни) талантът заминава за Италия, където ще го придружава майка му Рени. "Произхождам от спортно семейство. Спортът е в кръвта ми, а футболът е моя живот. Майка ми е бивша състезателка по спортна гимнастика, баща му беше боксьор. Тренирал е с Михаил Таков при Стоян Пиличев. Той обаче не може да дойде в Италия, защото имаме семеен бизнес и трябва да остане в София. Благодарен съм на родителите ми, на всички приятели, на треньора ми Красимир Петров, на г-н Даниел Боримиров, на кондиционните треньори в школата и на всички други в Левски. Смятам, че за развитието ми е добре, че преминавам в Пескара. Отивам в Италия и много се вълнувам. Нищо не се знае, може някой ден да се върна в Левски. А и ако ми предложат да играя за България, с гордост ще облека националната фланелка", коментира талантливият голмайстор.

"От Пескара ми казаха, че ме следят вече 4 години. Освен това имаше интерес от Арсенал, Фиорентина, Дженоа и Новара. Това само може да ме ласкае. Радвам се, че съм попаднал в полезрението на такива големи клубове. В Пескара не знам да има българи, като отида на място ще разбера", добави Марк-Емилио Папазов.

"За 7 години в Левски успях да вкарам повече от 500 гола. Най-ценни са ми петте попадения срещу ЦСКА, бихме ги със 7:0. Имаше много мачове, в които вкарвах по 5, дори и повече голове. Сега треньор ми беше Краси Петров (б.р. - наставникът на Левски, родени 2003 година), а преди това 2 години бях с набор 2001 с треньор Веселин Сърбаков. Благодарен съм им за наученото от тях", каза юношата на Левски, който е роден на 8 октомври 2003 година.

"Последните 4 години нашият отбор беше постоянно първи. Спечелих много купи и медали. Имам и 9 купи за голмайстор в различните турнири, в които сме участвали. Целта ми е да продължа с успехите и в Италия", добави Марк-Емилио Папазов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ